You are here:   Home Други Анализи и коментари ЦСКА има нужда от нападател, който да вкарва

ЦСКА има нужда от нападател, който да вкарва

Сряда, 30 Октомври 2013 20:21

Снимка: Кога ще видим в игра това момче?

Убедителната победа на ЦСКА във Вечното дерби скри доста проблеми, които могат да се появят отново във всеки един момент. Сега ще си поговорим за само един от тях, а именно кризата с нападателите.

За 14 мача от началото на сезона в "А" група футболистите на ЦСКА са вкарали общо 18 гола (три от тях във вратата на Левски). По този показател има цели шест отбора, отбелязали повече попадения (в това число и Левски 19). Футболистът на ЦСКА, вкарал най-много голове през шампионата до тук, е Емил Гъргоров (4). Дотук нищо чак толкова тревожно. Смущаващ е фактът, че общо тримата нападатели, започващи като титуляри от началото на сезона Сидибе, Кировски и Морейра са вкарали общо два гола.

Простата сметка показва, че Григор Долапчиев, който не е започвал като титуляр в "А" този сезон, има също два гола в актива си. И то отбелязани в последните минути, влизайки като реверва. Тогава идва логичният въпрос, който всички фенове и специалисти си задават: защо не се даде шанс на това младо и талантливо момче? Той ли трябваше да остава извън групата за мача с Локомотив в Пловдив или някой от другите нападатели? Някой щеше ли да съжалява или да се пита защо например Морейра е оставен извън групата за някой мач. Едва ли. И на малките деца е ясно, че такива футболисти нямат място в ЦСКА. Централен нападател, който не може да вкарва (Морейра) или бележи срещу Локо(Сф)(Кировски) или Пирин(Гоце Делчев) (Сидибе)...Не, благодаря, този филм сме го гледали много пъти до болка...

Време е за нещо ново, за промяна, за мисъл за бъдещето на ЦСКА. И нищо лошо нямаше да се случи на "червените", ако Долапчиев започваше като титуляр поне в половината от мачовете. Дано Стойчо Младенов не повтаря стари грешки, струващи доста скъпо на ЦСКА.

Добави коментар

Защитен код
Обнови