You are here:   Home Други Анализи и коментари За уплашените съдии и неотсъдените дузпи срещу Лудогорец

За уплашените съдии и неотсъдените дузпи срещу Лудогорец

Събота, 09 Ноември 2013 17:34

Първо искам да поздравя отбора на Лудогорец за чудесното им представяне в Лига Европа. Безспорно това е успех, с който всички българи трябва да се гордеят.

След класирането си за следващата фаза на втория по престиж европейски клубен турнир, предстои мач между шампионите и ЦСКА. Време е да се потопим в родната действителност. Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев и техният изпълнителен директор Ангел Петричев нападнаха ЦСКА. Те заявиха, че след оплакванията от страна на "червените" за съдийството във Варна, неминуемо съдиите щели да се уплашат и да подпират ЦСКА. Изказванията на двамата господа преминаха границите на добрия тон и неминуемо ни карат да си припомним как всъщност тимът от Разград стана шампион две поредни години.

В никакъв случай не искам да кажа, че Лудогорец са спечелили титлата незаслужено, но в България съдийският фактор винаги е бил неразделна част от водещите отбори. Отдавна вече леките подбутвания и пресилените дузпи не се свирят само на "Армията" и "Герена". Такива почнаха да преобладават в Ловеч и особено в Разград. През сезон 2012/2013 Лудогорец стана шампион в последния кръг, побеждавайки ЦСКА. Мач, в който не бе отсъдена чиста дузпа за "червените". Сезон, който завърши без нито една отсъдена дузпа срещу бъдещите шампиони. Няколко кръга преди края Миньор(Пк) излезе с юношите си срещу Лудогорец и отнесе 7 гола. Малко след това същият тим на Миньор, воден от сегашния наставник на разградчани Стойчо Стоев, се хвърли на "живот и смърт" срещу ЦСКА. Перничани победиха и до голяма степен предопределиха изхода в борбата за титлата.

Аналогичен е случаят от миналия сезон, когато Лудогорец станаха шампиони за сметка на Левски с леко побутване в директния двубой и не толкова леки побутвания в други. И отново без дузпи в тяхна вреда цял сезон...След 73 мача такава бе отсъдена през настоящия сезон срещу Литекс. И ако наистина съдиите са се уплашили в утрешния мач току-виж свирили 50/50, а не подпирайки ЦСКА. А в това, че Лудогорец няма победа на "Българска армия" няма нищо тревожно, много отбори чакат с години за такава...

Добави коментар

Защитен код
Обнови