You are here:   Home Други Бъдещите звезди Бъдещата звезда или проваления талант ?

Бъдещата звезда или проваления талант ?

Събота, 21 Август 2010 12:04

Преди седмица и половина един от бъдещите звезди на световния и европейския футболист Марио Балотели премина в Манчестър Сити и допълни селекцията на "гражданите". Смятам, че няма човек, който обича да гледа футбол и да не е запознат с качествата на младия италианец.

Според мен, това е за добро, тъй като смятам, че на "Ийстландс" ще покаже истинският си потенциал и ще затвори устите на критиците. Сега ще Ви представя няколко причини, които ще накарат СуперМарио да се чувства като у дома си.

1. Няма да има публика, която е изпълнена с нереални очаквания към него.

2. Тифози, които критикуваха всяка негова грешна стъпка. В Италия са доста по-назад от Англия и там расизмът все още присъства.

3. Той ще се чувства спокойно на терена, тъй като няма да бъде обиждан и освиркван от публиката, заради цвета на кожата му.

4. Освен това, той ще се съсредоточи максимално в това, което се иска от него и ще даде всичко от себе си. Голям плюс за него е, че старши треньор на небесносините е Роберто Манчини.

Смятам, че трябва да се научи е да не реагира първосигнално на всичко, което се случва около него. Друг проблем, който може да му изиграе лоша шега е, че е стряскащо на 20 години да смениш страната, в която си израснал. Балотели трябва бързо да се климатизира към играта на Острова, за да успее да убеди всички, които милеят за Ман Сити.

Той знае перфектно, че няма да е любимец на всички. Подобен случей е Димитър Бербатов. Българинът игра страхотно в Тотнъм, но след като акостира на "Олд Трафорд" разликата е от земята до небето. И това напрежение пак ще окаже стрес върху младата звезда. И само Бог знае дали това ще го мотивира или сломи.

Безспорно качествата на Марио Балотели могат да му отредят челно място в историята на този велик спорт и за това той може да загатне още сега – като се докаже в най-силното първенство в света – Премиършип. Но, ако характерът му го провали какво става ?!? Щом дори и Жозе Моуриньо не успя кой пък друг би се справил с тази трудна задача ?!? Надявам се Манчини да успее да се разбере с Балотели, в противен случей ще станем жертви на поредния талант, който се проваля.

Защо Балотели е такъв ? Детството му не е било хубаво. Той е бил изоставен и осиновен, и именно това е оставило отпечатък върху характера и поведението му. Поради тази причина той изпитва гняв и на Ботуша го намразиха, въпреки че игра брилянтно. Наистина това е труден момент с така съдба. Никой не може да се постави на мястото му. Мисля, че ще се справи с трудностите, които го преследват, от както се е родил и му пожелавам само добри мигове с Манчестър Сити.

Добави коментар

Защитен код
Обнови