You are here:   Home Други Булевард СНИМКИ И ВИДЕО: 7000 футболни фена протестират, запалиха и потрошиха джамията в Пловдив

СНИМКИ И ВИДЕО: 7000 футболни фена протестират, запалиха и потрошиха джамията в Пловдив

Петък, 14 Февруари 2014 15:26 tribunaplovdiv.bg

Протестът на футболните фенове започна, съобщи репортер на TribunaPlovdiv.bg.

Сдружението на футболните привърженици за втори път организира протест в Пловдив, след като първо те протестираха против даването на земи и имоти на мюфтийството.

Днес феновете протестират срещу даването на джамията в Карлово на мюфтийството.

Около 11:00ч. феновете се отправиха към булевард България и стигнаха до панаира, като множеството се увеличи до 4000. След това се върнаха пред съдебната палата.

След това множеството се отправи към центъра на града и джамията до където вече напрежението ескалира, а броя на гражданите наброяваше около 6000.Феновете започнаха да хвърлят факли,бомби и камъни към джамията, като част от стъклата бяха потрошени, а табелата на кафето под джамията беше запалена. Малко след това централата на „Атака“ в Пловдив беше потрошена. Около 12 часа привържениците се отправиха към турското посолство където броят им набъбна на близо 7000. Там те бяха посрещнати от два кордона полиция, които към този етап предотвратяват нови ексцесии.

ОЧАКВАЙТЕ СНИМКИ И ВИДЕО В TRIBUNAPLOVDIV.BG СЛЕД КРАЯ НА ПРОТЕСТА!

Снимка: tribunaplovdiv.bg

Добави коментар

Защитен код
Обнови