You are here:   Home Други Топ Витиня: Лудогорец ме спаси от глада

Витиня: Лудогорец ме спаси от глада

Сряда, 12 Декември 2012 18:43 Денислав Иванов

Португалският защитник на Лудогорец Витиня даде обширно интервю за престоя си в Разград пред португалското издание “Maisfutebol”. 26-годишният ляв бек разкри особеностите на българския футбол и трудностите, които е имал преди трансфера си в "орлите".

 

 


“Играя за Лудогорец, шампионът на България, след като пет години бях в Румъния. Живея в Разград, малък град с население от 35 000 жители. Хората тук живеят трудно заради доходите, които са значително по-ниски от тези в столицата София.  В града има малко кафенета и заведения. Почти няма какво да се прави. Хората обаче са много дружелюбни. Постоянно искат да говорят с играчите от отбора. Молят ни за снимки, автографи и други неща за спомен. Всички се опитват да ни направят щастливи”, разказва Витиня.

“В България има няколко отбора, които винаги се борят за титлата. Разликата между тях и останалите отбори в първенството е доста голяма. Най-големият проблем е времето. В този период от годината е ужасно студено и само футболистите, които са играли в този регион могат да ме разберат. Заради ниските температури в шампионата има дълга пауза и футболистите получават около един месец почивка. В тези дни аз не пропускам възможността да се върна в Португалия. След края на ваканцията се събираме за подготовка и отиваме в по-топли страни като Турция и Кипър,” коментира португалецът.

“Напуснах Португалия през 2007 г. и за тези години съм имал доста странни преживявания в Източна Европа. Помня два случая. Те са от времето, когато защитавах цветовете на румънския Отопени. Един ден пътувахме за мач в град, разположен до молдовската граница. По пътя застанахме зад една волска каруца и пововин час карахме зад нея, тъй като нямаше възможност за изпреварване. В един момент Отопени изпадна във финансово затруднение. Не ни плащаха заплатите. Трудно си купувахме храна и карахме на сандвичи. Помня, че при едно гостуване за мач изкупихме всички сандвичи на бензиностанцията, на която автобусът ни спря. Лудогорец ме спаси от глада и финансовите трудности”, разкрива бранителят на Лудогорец.

Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Защитен код
Обнови