You are here:   Home Моторни WRC Себастиан Льоб спечели Рали България (снимки)

Себастиан Льоб спечели Рали България (снимки)

Неделя, 11 Юли 2010 19:57 Валентин Видолов

Себастиан Льоб спечели "Рали България", което за първия път е част от Световния рали шампионат (WRC). Французинът, който се състезава със Ситроен постигна 58 победа в своята кариера като от 2004 до сега е неизменно Световен шампион в WRC.

Французинът поведе още от първия ден на ралито в петък и не изпусна победата, макар че в събота и днес загуби няколко етапа, който бяха спечелени от Дани Сордо и Петър Солберг, който също се състезават със Ситроен.

Льоб завърши с общо време 3 часа 2 минути и 39 стотни, а втори остана неговият съотборник испанецът Даниел Сордо с време 3 часа 3 минути и 8 секунди.

Той успя да удържи второто място, след като имаше аванс от първия ден пред норвежецът Петър Солберг, а и успя да спечели само две отсечка вчера и днес, а Солберг спечели 5.

Световният шампион от 2003 остана на трето място с време 3 часа 3 минути и 15 стотни само на 7 стотни зад Сордо.

Четвърти завърши Себастиан Ожие също със Ситроен, пети е финландецът Мико Хирвонен, а шести неговият сънародник Яри Мати Латфала и двамата с Форд.

Десетката допълват Пер-Гунар Андерсон също с Форд, унгарецът Фригес Туран с Пежо, британецът Матю Уилсън с Форд и Хенинг Солберг също с Форд.

Шест кръга преди края на шампионата убедителен лидер със 151 точки е Себастиан Льоб, а на второто място е сънародникът му Себастиан Ожие със 100 точки, Мико Хирвонен е трети с 86 точки следван от своя сънародник и съотборник във Форд Яри Мати Латфала, който е на само 6 точки зад Хирвонен.

Пети е завършилия на трето място в "Рали България" Петър Солберг със 78 точки, шести е втория на "Рали България" Дани Сордо с 67 точки. Бившият Световен шампион във Формула 1 Кими Райконен е на десето място с едва 15 точки, "Айсмен" завърши 11 на "Рали България".

Най-добър от българските пилоти беше Тодор Славов с Рено Клио варненецът завърши на 16-то място в крайното класиране и на трето място в клас Jinior WRC. Първи в този клас завърши белгиецът Тиери Нювил със Ситроен С2.

Най-добрия български пилот в последните 10 години Димитър Илиев завърши на 20-то място, след като имаше проблеми вчера и незавърши втория ден, но днес успя да навакса.

Снимки: Валентин Видолов, Георги Иванов/SportaBg.com

Добави коментар

Защитен код
Обнови