You are here:   Home Волейбол Национален отбор Казийски по-близо до завръщане

Казийски по-близо до завръщане

Петък, 18 Юли 2014 10:00 "Труд"

Звездата на тима ни до олимпиадата Лондон 2012 трябва да даде отговор до неделя на треньора Пламен Константинов. Гибона го покани официално да се върне, двамата са имали над 3 часа разговор.

Вече е факт едно завръщане на Казийски във федерацията - Илиан Казийски отново работи в централата като администратор. Бащата на Матей заемаше преди същата длъжност, но солидарен със сина си напусна работата след решението на Матей да не играе в отбора около скандалите преди игрите в Лондон.

Фактът, че Илиан отново е част от екипа на федерацията, дава сериозен знак да се очаква и завръщането на Матей. Той подписа договор с бившия си клуб “Тренто” и вече се прибра в София. Следващият ход е неговото официално решение.

В националния се завръща и разпределителят Андрей Жеков, което заедно с Казийски се очаква да даде мощен тласък на повишаване на конкуренцията в състава и класата на отбора. С тях двамата в тима са последните ни медали от големи първенства в Япония - бронз на световното през 2006-а и от Световната купа през следващата година с треньор Мартин Стоев. Последва и трето място на европейското Турция 2009. От тогава отборът ни се изкачи 4 пъти до четвъртото място в лигата и на европейско.

Не е изключено да има още едно завръщане - на Владимир Николов. Настоящият мениджър започна усилени тренировки и няма да е изненада, ако попадне в състава за световното.

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови