You are here:   Home Волейбол Шампионска лига Нолико отвя Марек в Самоков

Нолико отвя Марек в Самоков

Четвъртък, 01 Ноември 2012 00:24 bgvolleyball.com

Марек Юнион-Ивкони (Дупница) допусна тежка загуба с 0:3 (15:25, 23:25, 19:25) в при домакинството си на Нолико (Маасейк, Белгия) във втория кръг на Шампионска лига.

Напрежението от първото в историята на Марек домакинство в Шампионска лига дойде в повече на възпитаниците на Найден Найденов и по-спокойният тим на Нолико започна да диктува темпото и на първото техническо прекъсване в срещата вече имаше удобна преднина от четири точки. Разиграването след паузата отново бе за гостите и това принуди Найден Найденов да вземе и първото си прекъсване. И то не помогна на възпитаниците му да излязат от шока и тимът от Маасейк продължи да развива преднината си до 16:7 и 21:10. В тази първа част българите направиха пет грешки от начален удар.

Във вторият гейм Марек вече стоеше далеч по-равностойно на полето и не допусна съперникът му да се откъсне на повече от две точки, като момчетата на Найденов дори на няколко пъти бяха напред в резултата с две точки. Нолико обаче влез със самочувствие в разиграванията над двайста точка и поведе с 22:20. Найденов взе прекъсване, което помогна възпитаниците му да изравнят при 22:22 и 23:23. Грешка от сервис на Гьоргиев и ас на Йелте Маан не оставиха място за драма в края на гейма.

Марек опита да покаже зъби и в третия гейм, но издържа на високото темпо на съперника са до 10:11, след което рухна окончателно и второто техническо прекъсване в частта дойде при 16:11 в полза на гостите. Дори по-дългото прекъсване заради разлепена лента на крайната линия в полето на Нолико не бе в състояние да върне Марек в мача. Единственият ход пред Найден Найденов до края на срещата бе да пусне резервите си на полето да опитат от вкуса на Шампионска лига.

Снимка: Валентин Видолов/SportaBG.com

Добави коментар

Защитен код
Обнови