You are here:   Home Други Топ Георги Василев-Гочето: Изненадаха ме

Георги Василев-Гочето: Изненадаха ме

Вторник, 31 Май 2011 16:43Бившеят наставник на "бургаските акули" Георги Василев изказа огорчението си след сменянето му с Димитър Димитров-Херо. Василев заяви, че е останал разочарован от отношението на ръководството на Черноморец Бургас към него."Изненадан съм. Българска работа. Не искам да обвинявам господин Събев. Той е много интелигентен човек, но други хора с техните си интереси му влияят", каза Георги Василев.

"Говорих само с кмета. Както знаете, общината е съсобственик на клуба. Беше ми казано, че съм освободен заради слабите резултати на собствен терен. Когато дойдох като най-важен за спечелване, ми беше поставен мачът за купата със Славия. Там видяхте какво стана. 20 секунди не ни стигнаха, а и съдията сгреши, като не отсъди засада при изравнителния гол за Славия. След това говорихме с ръководството, даде ми се кредит на доверие. Разбрахме се да изпробваме и налагаме млади играчи." каза Гочето

"Дадох шанс на всички, за да видим преди следващия сезон кой става и кой не става. Всички футболисти ги заварих в клуба. Доведох само Браганца, който е най-добрият в отбора. Когато поех тима, държах да работя по-дългосрочно. Всички големи резултати, които съм постигнал с Етър, Левски, ЦСКА и Унион, са били след по-дълъг период. Затова и подписах с Черноморец за година и три месеца. Смятам, че и финал за купата да бяхме играли, пак щяха да ме освободят, както стана с Емил Велев в Славия. При него обаче различното е, че си водеше един отбор цял сезон, а не три месеца като мен. Явно обаче не ставам за клубната им политика. Сигурно вярват, че местен човек като Херо ще им свърши по-добра работа", заяви Василев.

"Не крия, че горчивината ще си остане в мен заради това, което се случи. Трябва да ви кажа, че през април имах изгодно предложение за работа в чужбина. Канеха ме да поема отбор от лятото, не искам да казвам от коя държава. Отказах, защото вярвах, че ще остана по-дълго в Бургас. Върнах се с голямо желание и амбиция да работя в България. Сега офертата вече не е валидна, защото този отбор си намери треньор", каза още той.

Най-вероятно Гочето ще прибере тлъста неустойка, тъй като той заяви, че прекратяването на договора му е едностранно.