You are here:   Home Моторни Moto GP Ужасяваща трагедия в MotoGP - Шоя Томизава загина в жесток сблъсък

Ужасяваща трагедия в MotoGP - Шоя Томизава загина в жесток сблъсък

Неделя, 05 Септември 2010 16:41

Японецът Шоя Томизава почина днес след ужасен инцидент по време на състезанието Гранд При на Сан Марино в клас Moto2.

 

Трагедията се случи в 13-та обиколка на завоя "Курвоне" където машините достигат до скорост 240 километра в час, 19-годишния японец се сблъска ужасяващо с Алекс де Анджелис и Скот Рединг. Минути след постъпването му в болница, азиатецът издъхна.

В настоящата кампания Томизава записа историческа първа победа в Катар в новият клас Moto2. Той показа постоянство, като записа добри резултати на "Херес" и "Бърно", където потегли от пол-позишън.

Другите участници в трагедията Де Анджелис е без наранявания, а а Рединг все още получава помощ от докторите на трасето, но е буден и е в съзнание.

Всички бяха потресени от случилото се, а ето какво коментираха някой от състезателите.:

"Всички сме тъжни. Усещаме голяма празнина в сърцата си и нямаме място за радост. В една седмица починаха двама и никой не се чувства добре. Надявам се, че няма да има повече фатални инциденти до края на живота ни и че ще можем да се наслаждаваме на спорта отново.", заяви победителя Педроса.

"Днес е много тъжен ден. Загубихме добър състезател, добър човек. Не мога да ви опиша какво изживявам в момента.", коментира Хорхе Лоренсо.

Когато такива неща се случват, успехите ни нямат значение, коментира Валентино Роси, който завърши 3-ти - Шоя беше много забавно момче и бе силен състезане. Всички в MotoGP отправяме съболезнования към неговото семейство."

Добави коментар

Защитен код
Обнови