You are here:   Home БГ Футбол А група Левски Гонзо се разбра с Божинов за нов договор

Гонзо се разбра с Божинов за нов договор

Сряда, 14 Май 2014 11:20 "Меридиан Мач"

Валери Божинов ще води атаката на Левски и през новия сезон. „Меридиан Мач" научи, че напа­дателят вече си е стиснал ръцете с но­вия спортно-техни­чески директор на клуба Георги Иванов.

Божинов ще поднови договора си за още една година. Офици­ално подпис под контракта трябва да се сложи към края на месеца.

Георги Ива­нов е имал някои спе­циални изисквания към звездата. Първо­то от тях е Божинов да намали сериозно тренировките във фитнеса. Според Гон­зо, а и спортно-техни­ческия щаб, именно натоварванията с те­жести пречат до известна степен на Бо­жинов да влезе в оп­тимална форма, като видимо той е загубил от скоростта си. Зато­ва той е бил помолен да намали щангите, ако иска да остане в Левски.

Второто важно ус­ловие пред Валери Божинов е да ограничи медийните изяви. На „Герена" не са оча­ровани от факта, че Божинов не спира да говори във всевъз­можни медии и по всевъзможни поводи. Това се случва и в най-голямата криза, в която „сините" са из­паднали.

Извън това в Левски са доволни от изявите на Божинов, който постепенно навлиза във форма. Нападате­лят вкара дотук и при­личните 6 гола през пролетта, с което се понрави сериозно и на публиката.