You are here:   Home БГ Футбол А група Левски ЕКСКЛУЗИВНО: Гонзо би шута на Мурсия

ЕКСКЛУЗИВНО: Гонзо би шута на Мурсия

Понеделник, 15 Януари 2018 21:15 "24 часа"

Испанецът Пепе Мурсия вече не е в “Левски”. Старши треньор от утре е Георги Иванов-Гонзо.

 

 

 

Раздялата дойде още след третия официален мач и първата победа на Мурсия като наставник на “сините”. Измъченото 1:0 над “Локо” (Сф) ще остане и единственият успех на треньора в “Левски”. След 1:1 срещу запозналите се седмица по-рано играчи на “Локо” (Пд) и 0:2 от вечния съперник ЦСКА директорът Георги Иванов вече не виждаше никакъв шанс за развитие с Мурсия начело на отбора. А играта срещу “Локо” (Сф) само затвърди мнението за пълна безидейност на 100-годишния “Левски”. И още след първата си победа Пепе бе уведомен, че тя му е и последна на “Герена”.

Така реалният престой на Мурсия начело на “Левски” от представянето му на 9 юни до освобождаването му на 2 август е 55 дни.

И Пепе вече знае, че в “Левски” годините не са това, което са. Треньорските драми на “Герена” са по-големи и от драмите в култовия преди 20 години филм “Туин Пийкс”.

Мурсия подписа договор за 2 години, а при представянето му Георги Иванов обяви, че независимо от резултатите Пепе е бетониран на “Герена” до края на сезона, поне до лятото на 2015 г. Но само за 55 дни испанецът се превърна в поредната грешка в “Левски”.

И в неделния почивен ден след мача с “Локо” (Сф) испанецът трябваше да стяга багажа за родината си. За да се прибере заедно със сина си, който бе дошъл да подкрепя баща си от трибуните на “Герена” точно за последния му мач.

Утре в 18 часа Георги Иванов ще изведе “Левски” за първа тренировка след 1:0 над “Локо” (Сф), първа след раздялата с Мурсия и първа от четвъртия период за Гонзо като старши треньор на “сините”.

“Нормално е, след като отборът не играе добре, да има някакви причини. Аз се радвам за победата, но “Левски” трябва да има стил. “Левски” трябва да доминира, да държи топката, “Локо” (София) не може да е критерий за играта на “Левски”. Не съм доволен нито от подготовката за мачовете, нито от начина, по който играхме в тези три двубоя. Пепе Мурсия си има някакви виждания, които реално не съвпадат с нещата, които “Левски” показва сега. “Левски” трябваше да има свой почерк още от контролите. Отборът няма никакво развитие в момента.” Това бе част от последното изказване на директора Георги Иванов. Утре ще чуем и първите думи на Гонзо като старши треньор на “Левски”.