You are here:   Home БГ Футбол Други Вижте фаворитите на Стоичков за футболист на годината

Вижте фаворитите на Стоичков за футболист на годината

Понеделник, 09 Декември 2013 15:19 Денислав Иванов

Христо Стоичков посочи своите фаворити за футболист на годината в България, който ще бъде избран на 19 декември на специална церемония, която ще се излъчва в ефира на TV7 от 20:30 часа.

Ето какво заяви Камата пред камерата на ТВ7:

"Мисля, че има две-три момчета, които през последната година направиха много силно впечатление и се открояват от останалите. Това са Симеон Славчев, Тодор Неделев, Ивелин Попов. Към тях трябва да добавим и Иван Иванов. Пътят им е начертан. Те трябва да го следват и да не се вслушват в съвети на много „знаещи, които разбират от футбол. Такива, дето могат да ритат линията от вътрешната страна, те хора по-малко акъл да им дават", заяви Стоичков, след което бе запитан дали вижда светлина в българския футбол:

„Светлина, като се качим на самолета и видим слънцето отгоре. Каква светлина може да има? Вярно, че имаше някаква индикация и то в положителна посока. В мачовете, които националният отбор изигра в квалификациите, но като погледнеш резултатите – били сме два пъти Малта и веднъж Армения”, каза Стоичков.

През миналата седмица легендата на българския футбол бе в Милано, за да бъде награден за цялостен принос към спорта от Международната федерация за кино, телевизия и спорт.

Той беше поканен в столицата на модата и за представянето на биографичния филм "Стоичков" на кинофестивала в италианския град. Лентата излиза у нас днес, 9 декември. Церемонията в Милано беше уважена и от световния шампион с Франция от 1998 г. Венсан Кандела.

"Стоичков е един от най-великите играчи за всички времена. Горд съм да бъда до него в такъв момент. Нямах възможност да играя срещу Стоичков, защото съм малко по-млад. Когато беше звезда в Барселона аз дойдох в Серия А, но съм гледал красивите му голове по телевизията", заяви бившият защитник на Рома.