You are here:   Home Други Архивите са живи ВИДЕО: Десетте “божи заповеди” на Христо Стоичков

ВИДЕО: Десетте “божи заповеди” на Христо Стоичков

Вторник, 19 Ноември 2013 19:25 Василена Василева

SportaBG.com продължава с поредицата, в която ще ви представи Великото дерби Левски – ЦСКА - големите футболни спектакли и голмайсторите в тях, големите скандали и феърплей, звездите със световно сияние, футболните гении Гунди и Христо Стоичков и още много интересни неща около дербито.

Някои наричат Христо Стоичков “футболния хулиган” заради “особения” му характер – причина за сприхавото поведение понякога и най-вече за диалозите му със съдиите, често завършващи с жълти, а понякога и с червени картони...

Класификаторите обаче да извиняват! “Ако се отрека от дивото, което е в мене, аз ще обидя питомното!” – ще им поясни сам Стоичков. Обяснява го и един спортен психолог, според който футболистът има “реактивна” психика, която, колко и да му създава проблеми и усложнения в някои ситуации, в същото време пък точно тя го прави големия Стоичков, когото светът познава. В този стил е и коментарът на известния белгийски спортен журналист Мишел Дюбоа, който пише в “Ла дерниер стар”: “Стоичков е ужасно недисциплиниран, но и ужасно гениален!”

“Разбира се, един гений има понякога право да не се съобразява с колектива!” – адвокатства  на Ицо Барсата и чешкият журналист Петер Сурин от в. “Спорт”.

“Най-блестящият, най-предизвикателният и най-лудият нападател в Европа” – го нарече Лев Росочик от “Спорт експрес” (Русия).

Не можем да не се доверим на знаменитият му треньор Йохан Кройф, при всичките си забележки и уговорки, възкликва възторжено: “Христо е роден победител!”, както и на световноизвестния му колега от Барса, защитника Роналд Куман: “Стоичков е най-добрият нападател в света. Уточнявам – и през миналата година, и през тази година. Харесва ми с нетърпимостта и решителността си, способен е, както вече трета година доказва това, да решава съдбата на цялото испанско първенство!”

Ето и десетте “божи заповеди” на Христо Стоичков:

1. Да не влизам в никакви пререкания с играчите на противниковия отбор!

2. Да не се впечатлявам и да не противореча по никакъв начин на каквото и да е, колкото и нелепо да е, решение на съдията!

3. Ако забележа, че някой бранител има поставена задача да ме ликвидира на всяка цена и ме преследва с явното намерение да ме малтретира – да не се хващам на провокациите му, а просто да не му позволявам да ме настигне по терена!

4. Тъй като на мачовете в европейските турнири става все по-трудно – да се калявам физически и психически за всякакви изненади и брутални действия!

5. Целта в испанското първенство е една - Барса – шампион! Задачата е да издържа в двата сезона на първенството, колкото и трудни да са мачовете!

6. Моята работа е да се вкарват голове. Не е важно дали аз ще вкарам най-много от цялото нападение, важното е нашето нападение да постига повече голове, отколкото противникът в нашата врата!

7. Има много добри футболисти в света, които бележат великолепни голове. Винаги трябва да съм в състояние да направя един повече и един по-хубав гол от техните!

8. Парите са много важно нещо в живота, но те не са всичко, когато имаш талант и обичаш това, което правиш!

9. Мадрид е красив град, както много други по света. Но Реал, както и други знаменити отбори на градовете от Испания и Европа, са наши противници!

10. Всичко, което започва сега, трябваше да почне и връщане назад няма!

ВИЖТЕ ТОП 10 ГОЛОВЕ НА ХРИСТО СТОИЧКОВ:

Статията е изготвена с помощта на книгата "Великото дебри Левски - ЦСКА" - Георги Тодоров 1994г.

 

Коментари  

 
0 #2 egoxihaz 2019-05-31 12:50
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin Online jod.fhgy.sportabg.com.ndm.oy http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Цитиране
 
 
0 #1 firesokogorii 2019-05-31 12:19
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxil Children awv.fadb.sportabg.com.ttc.zb http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Цитиране
 

Добави коментар

Защитен код
Обнови