You are here:   Home Други Архивите са живи Минута мълчание за Бебетата на Бъзби

Минута мълчание за Бебетата на Бъзби

Четвъртък, 06 Февруари 2014 18:30 Василена Василева

Днешната дата 6 февруари е една от датите, която се помни.. и винаги ще се помни, най-вече от феновете на Манчестър Юнайтед!

На този ден, преди 56 години, осем от най-обещаващите млади играчи на Англия намират смъртта си на летището в Мюнхен. Историята вече е до болка позната на всеки един "червен дявол".

На връщане от мач в Белград за Купата на Европейските Шампиони срещу Цървена Звезда, самолетът прави междинно кацане в Германия, за да презареди. Лошото време възпрепятства нормалното излитане на самолета и първите два опита са неуспешни. Третият опит за излитане от пистата се оказва фатален – самолетът катастрофира.

Тази трагедия остава вечна и не избледнява. Колкото и време да се мине, то винаги ще бъде малко. За болката в сърцата на феновете на Юнайтед няма лек. Сър Мат Бъзби, който също получил доста травми от катастрофата успява да се съвземе и да създаде един нов отбор, който както е известно печели Европейската купа десет години по-късно.

Роджър Бърн (28г.), Еди Коулман (21), Марк Джоунс (24), Дейвид Пег (22), Томи Тейлър (26), Джеф Бент (25), Лиъм Уелън (22), и Дънкън Едуърдс (21) - един от осемте футболисти – умира петнадесет дни по-късно в болница, вследствие на контузиите и нараняванията, които е получил.

Тези осем знаменити играчи остават с във футболната история под името Бебетата на Бъзби.

Поклон!

 

Коментари  

 
0 #1 gomitub 2019-04-03 01:32
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules For Sale Buy Amoxicillin cnk.mbgd.sportabg.com.lye.vr http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Цитиране
 

Добави коментар

Защитен код
Обнови