You are here:   Home Други Бъдещите звезди Тимо Хорн - Надеждата от Кьолн

Тимо Хорн - Надеждата от Кьолн

Петък, 18 Октомври 2013 23:07

SportaBg.com продължава своята рубрика "Бъдещите звезди". Днес ще ви представим немският вратар Тимо Хорн, който е един от най-обещаващите млади вратари в света.

Днес на вашето внимание ще бъде представено, едно от откритията на немският ФК Кьолн Тимо Хорн, който е юноша на клуба и само на 20-години започва да бетонирва титулярното си място за бъдеще в тима.

Тимо Хорн е роден на 12 май 1993-година в Кьолн, от където започва неговото професионална развитие под рамките на вратата, след като през сезон 2010/2011 и 2011/2012, младият страж се подвизава във вторият отбор на родния му Кьолн, където с добрите си изяви младият вратар прави крачка в "А" отбора на Кьолн, когато е на 18-годишна възраст. Хорн получава правото да се бори за титулярно място в състава на "козлите", но така и не успява да си поправи път в титулярният състав на тима, който тогава се състезава в "Бундеслигата", а младият страж не записва дори минута, след като е изгледал цели 26 мача от скамейката на отбора.

Нещата за младият страж не стоят така през следващият сезон, където все пак Хорн получи своят шанс за изява през сезон 2012/2013, където едва на 19-години, той записва 2970 минута под рамката на вратата на "козлите" и съответно 33 мача, в които не веднъж младока показа своят неоспорим талант със своите стабилни изяви.

През настоящата кампания немският страж продължава да е неизменяем титуляр, след като до сега има изиграни 10 мача във "2-ра Бундеслига", а отборът му продължава да върви напред без нито една допусна загуба, което говори изключително добре за младият вратар, който само преди няколко месеца бе осмиван за една негова фрапантна грешка, където Хорн показа техническите си умения прехвърляйки противников футболист няколко метра встрани от вратата си, след което изгуби баланс, а топката бе пратена в опразнената от Хорн врата, но грешката бързо бе забравена, след което всички гледат към светлото бъдеще на "Надеждата на Кьолн".

20-годишният Тимо Хорн има забележителна визитка зад гърба си към национален отбор, след като има записани мачове във всяка една формация на "Бундестимовете" , но една му липсва, а това е именно - "А" Националният отбор на Германия. Разбира се и този час ще настъпи за Тимо Хорн ако продължава да показва постоянство и характер, но до момента "Бундестима" е прекалено голяма хапка за младока, като се визират имената, които си претендират за титулярно място в отбора на Йоаким Льов, а именно Мануел Нойер, Рене Адлер и Марк-Андре тер Щеген,

Единственото, което е нужно на младият страж е да покаже търпение, което с течение на времето ще му донесе големи успехи и място в Националния отбор на Германия.

Визитка:


Име:
Тимо Хорн
Дата на раждане: 12/05/1993 (20 години)
Роден град: Кьолн - Германия
Височина: 192 см.
Килограми: 83 кг.
Позиция: Вратар
Клуб: ФК Кьолн - Германия
Умения: Добър рефлекс