You are here:   Home Други Лондон 2012 Пламен Марков: Имаме сили да вземем точка или три срещу Италия

Пламен Марков: Имаме сили да вземем точка или три срещу Италия

Петък, 07 Септември 2012 11:33

Бившият национален селекционер на България по футбол Пламен Марков коментира предстоящия мач на България срещу Италия. Преди близо 4 години с него "лъвовете" ни завършиха 0:0 срещу "адзурите" в София.

 

 

"Българския футбол и националният отбор се нуждаят от положителен резултат срещу Италия. Какъвто и да бъде крайният изход на мача обаче, в никакъв случай няма да бъде решаващо за това дали отборът ще се класира или не", сподели Марков.

"Този двубой е важен за самочувствието и нагласата на играчите. Добър резултат срещу Италия ще ги обнадежди. Надявам се да го постигнем. За мен не е важно как ще играем, а резултатът."

"Отборът има нужда от Бербатов. Още когато той се отказа, аз бях убеден, че националният тим губи много от неговото отсъствие. Трикольорите биха изглеждали много по-силни с него, отколкото без него. Така или иначе, всеки футболист взима решение кога да сложи край на кариерата си. Трябва да го приемем разумно."

"Любо е амбициозен треньор и иска да постигне добри резултати. Желая му успех. Ще даде всичко от себе си, за да го направи. Така че вярвам, че ще успее да подготви играчите за такъв мач като този срещу Италия по най-добрия начин."

"Безспорно е, че големи мачове се правят с доста публика. Феновете ги няма на стадиона, защото не са удовлетворени от продукцията, която се предлага напоследък."

"Аз не мисля, че това е свързано само с представянето на националния отбор, а и с играта в българското първенство. Има сериозен отлив, но за този мач публиката трябва да е на стадиона."

"Разбира се, че имаме сили да вземем точка или три. Надеждата е с нас. Ако футболистите и треньорите са песимисти за крайния изход, няма смисъл да излизат на терена. Понеже футболът е непредвидим, винаги трябва да има оптимизъм. На хартия Италия е фаворит, но това не значи, че ще спечелят", завърши Марков.

Снимка: Цветан Инджов/SportaBG.com