You are here:   Home Други Лондон 2012 Георги Илиев: Собствениците са мазохисти, защото всички крадат техните пари

Георги Илиев: Собствениците са мазохисти, защото всички крадат техните пари

Четвъртък, 08 Ноември 2012 17:16

Днес пред медиите изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев обяви какво смята да направи с високите заплати в клуба и разкритикува политиката на "Армията" при сключването на договори с футболисти и треньори. Според Майкъла футболистите вече играят по-добре, но заплатите им са твърде високи, което не е добре за финансовото състояние на червените.

"Футболистите си промениха мисленето и играят по-добре. Но в техните договори няма нищо професионално. Можеше да вземат 50% от парите, а другите - като бонуси за шампион и участие в ШЛ. След края на този полусезон ще редуцираме договорите. Те са нереални, неистински и ЦСКА не може да оцелее. Играчите пак ще си взимат тези пари, но при постигнати резултати".

"Клубът им дължи две заплати. Колкото и да са високи, те трябва да им бъдат изплатени. Ще предложа на футболистите да дават по 10% от тях за ДЮШ. Но без помощта на журналистите не мога да се оправя в ЦСКА".

"Поканих "ЦСКА-Възраждане" да влязат в клуба. Да си сложат техен изпълнителен директор и да помагаме заедно на ЦСКА. Познайте дали получих отговор? Само Любо Пенев ми помага. От останалите - само негативизъм".

"Ще ви дам пример. Ето Павел Дочев - треньор - 300 000 лева. Какво е направил, освен прекрасен договор? Ако ви изброя 15 човека какво са направили, какви играчи са взели и какви пари са получили, ще ви стане неудобно. Вие, журналистите, трябва да помогнете. Няма кой друг. Всичко друго е вкарано в схема. Като излизат схемите, ще им стане неудобно и ще започнат да работят".

"Ще изчистим безумните неща, които са правени досега. Трябва малко време, за да вкараме нещата в ред. Сериозно ме притеснява негативното отношение към ЦСКА. От 35 дена съм в клуба и не чух нищо позитивно. От мениджъри, фенове, бизнесмени няма светъл лъч, Единствено Сашо Чакмаков помага. Наистина има подписани безумни договори с футболисти, май единственият който заслужава е Мишел Платини, но и той не струва повече от 250 хиляди евро, а за него са платени над 1 милион лева. С тези договори ЦСКА не може да оцелее след нова Година. Мисля, че за този един месец играчите са единствените, които промениха мисленето си и манталитета. Фенове също не са ми се обаждали. Те явно си имат някакви търкания помежду си.“

"Тези договори са тим мазохизъм. Как може да се подписват, като ти вземат от собствените пари. Нямам обяснение защо са подписвани. Но от друга страна собствениците са собственици и могат да си харчат парите както пожелаят. Може да им доставя удоволствие“

"Със Стойчо Младенов имаме перфектни взаимоотношения. Но, според мен, таванът за един треньор трябва да е 10-12 хил. евро. Нека после да везме 50 000 евро за шампион и 100 000 евро за ШЛ. ЦСКА и Левски пък не трябва да взимат премии за след второ място", разясни Майкъла, след което продължи:

"Иначе нямам забележки към Стойчо Младенов. Гледам тренировките, начина на работа - няма за какво да се хвана. Зад него съм. Но съм му казал и че когато имаш 5 лева, не можеш да похарчиш 7. В ЦСКА трябва да има не повече от 4-5 чужденци и то класни. Като Платини, Мораеш, Нелсън, Мболи. Гледам Ботев са купили добър ляв бек. Лудогорец също имат класни чужденци и то не толкова скъпи.

"Такова чудо не съм виждал. Собствениците са мазохисти, защото всички крадат техните пари. Но не знам. Може пък да харчат с кеф. Богати са и искат да дават пари - и това е причина".

"Ако трябва ще сложим една синя лента на червения екип на ЦСКА и ще направим надписа син. Ако трябва и с дявола ще се съюзим, ако има възможности някой да ни помага.“„Ако трябва ще сложим една синя лента на червения екип на ЦСКА и ще направим надписа син. Ако трябва и с дявола ще се съюзим, ако има възможности някой да ни помага.“