You are here:   Home Други Топ Ботев излиза за втора поредна победа като гост

Ботев излиза за втора поредна победа като гост

Понеделник, 08 Януари 2018 00:00 SPORTABG

Ботев гостува на Марек в Дупница в среща от поредния кръг от елита. Двубоят е днес от 17:00ч. на стадион „Бончук“ в Дупница и няма да бъде предаван на живо по телевизията.

Ботев успя през миналия сезон само един път да запише две поредни победи като гост, за разлика от сезон 2012/2013, когато „канарчетата“ подобриха рекорд от 1967 за най-много победи като гост. Сега „жълто-черните“ могат да запишат втора поредна победа като гост, след като при предното си гостуване беше победен Хасково с 2:1.

В миналия кръг Ботев загуби след 13 месеца без загуба у дома от Лудогорец с 1:2, а Марек беше разгромен с 0:4 като гост на Берое.

Росен Колев и Милен Гамаков са с травми и няма да вземат участие в двубоя днес.

Като Вили Вуцов най-вероятно ще направи три промени от двубоя с Лудогорец, Гамаков ще бъде заменен от Горан Галешич, който се очаква да дебютира за първи път като титуляр, а Иван Цветков най-вероятно ще замени в атаката Алекс Колев. Момчил Цветанов пък ще отстъпи мястото си на Цветелин Чунчуков.

Вероятни състави:

Марек: Емил Михайлов, Борислав Николов, Милен Лахчев, Николай Николов, Денис Пидев, Димитър Андонов, Димитър Илиев, Кристиян Петков, Еньо Кръстовчев, Петър Тончев, Крум Бибишков

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Пламен Николов, Радослав Терзиев, Божидар Васев, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов, Горан Галешич, Цветелин Чунчуков, Мариян Огнянов, Иван Цветков