You are here:   Home Европейски футбол Англия Официално: Стефан Велков във Фулъм за 5 години

Официално: Стефан Велков във Фулъм за 5 години

Събота, 05 Юли 2014 09:43 "Меридиан мач"

Младежкият национал Стефан Велков официално е играч на Фулъм. Новината разкри пред "Меридиан Мач" президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Договорът на защитника ще е за срок от 5 години. „Да, Велков вече е футболист на Фулъм. След дълги и тежки преговори в последните три дни стигнахме до разбирателство с колегите от Англия“, заяви Стефанов.

Трансферът на Велков във Фулъм се забави заради „доброжелатели" от България. След като новината, че бранителят е пред подпис с англичаните излезе наяве, хора от България са звънели на близки до шефа на „котиджърс" Шахид Хан, като са казвали, че 17-годишният футболист има здравословни проблеми. Именно това забави подписа между Славия и Фулъм. Първоначално се очакваше „белите" да вземат около 650 000 евро за трансфера. След дългите преговори обаче може да се окаже, че Венци Стефанов е направил компромис със сумата и англичаните да са прибрали таланта за по-малко пари.

„Лично Феликс Магат иска Велков да е част от първия отбор. Но всичко зависи от него. Той по принцип е взет, за да играе в Чемпиъншип и дано от следващия сезон - във Висшата лига". Велков бе на проби в Манчестър Юнайтед в края на миналата година. Преди два месеца пък той бе тестван и от руския гранд ЦСКА (Москва).

Добави коментар

Защитен код
Обнови