You are here:   Home Моторни Рали Рали България ще бъде "най-постното" от четири сезона насам

Рали България ще бъде "най-постното" от четири сезона насам

Петък, 01 Юли 2011 12:36 RallyeXpress

Ясен е списъкът на заявилите участие екипажи в 42-я старт на най-престижното българско автомобилно състезание – Рали България. Гонката в Рила планина стартира следващата събота от Боровец.


Списъкът е от общо 24 екипажа, като от тях девет автомобила са заявени за участие в класирането на европейското първенство (ЕRC), а останалите петнадесет в националния шампионат на страната за 2011 г.

С номер 1 в листата е европейският шампион за 2008 и 2010 г. Лука Розети (Ита., ФИАТ Гранде Пунто S2000). Италианецът е и лидер в класирането на европейското първенство след петте досегашни състезания в календара.

Като цяло обаче Рали България ще запише най-късия си стартов лист и най-малката бройка от чуждестранни участници (8) от доста години насам. Стартовият лист е най-късият от последните четири сезона.

Справка на RallyXpress показва, че до момента в изминалите пет кръга от шампионата (по финансови причини стартът в Гърция бе отменен), броят на участниците за еврошампионата е трети като бройка. Най-много са били заявените за континенталната надпревара в Миля Миле – 17, в Хърватска са били 13 екипажа, седем в рали Ипър. Най-малко са били регистрираните за участие пилоти в Рали Босфор – само 6 автомобила.

В същото време България е с най-късия стартов лист от същите тези пет ралита: 106 за Миля Миле, 105 – в Белгия, 64 – Хърватска и 55 в Турция.

Добави коментар

Защитен код
Обнови