You are here:   Home Волейбол Шампионска лига Зенит с чиста победа в Италия над Пиаченца

Зенит с чиста победа в Италия над Пиаченца

Четвъртък, 06 Февруари 2014 22:59


Във финалните плей офи от Шампионската лига по волейбол руснаците спечелиха първият двубой. 
Гостите от Зенит започнаха много силно първият гейм и водеха без никакви проблеми. Още в началото успяха да дръпнат с 2 мини брейка. Първи достигнаха и до двете технически прекъсвания, като запазваха преднината си през цялото време. След 16-тата точка домакините се разиграха и принудиха треньора на гостите със взимането на тайм аут да наруши баланса в играта им и да запази преднината на своите момчета.В края на гейма резултата бе 23:25
Вторият гейм започна по много подобен начин, този път гостите успяха да дръпнат с цели 5 точки аванс, докато опонентите им все още не бяха отбелязали точка. Първата техническа почивка дойде при 5:8. Следваха мини серии за двата отбора, преди да се стигне до 12:16. Много силна игра на Де Чеко в защита и в атака на Самуеле Папи докараха резултата до 18:19. При 18:20 треньора на домакините взе прекъсване, с което се надяваше да промени неблагоприятното стечение на обстоятелствата от първият гейм, но нещата не се получиха, както желаеха домакините и няколко грешни атаки пратиха гейма отново при гостите с краен резултат 22:25.
Третият гейм започна точка за точка в началото и когато всичко изглеждаше се е подобрило в играта на Пиаченца, три точки подред за Зенит докараха гейма до 5:8 и първо техническо прекъсване. С последни сили и подкрепа от публиката Пиаченца стигна до 11:11. Целият гейм започна от начало и вървеше точка за точка до 18:18. Зенит отново бяха по концентрирани и съумяха да направят мини брейк  18:20 и успяха да задържат преднината си и с победа в третият гейм отново с 22:25 стигнаха до първа победа във финалния плейоф.

Добави коментар

Защитен код
Обнови